Pripovedke iz živalskega kraljestva

Pripovedke iz živalskega kraljestva

več avtorjev, Švica / Estonija / Slovenija / Nemčija / Hrvaška, 2019, 38 min, sklop kratkih animiranih filmov, brez dialogov, 3+

V pisani družbi pernatih junakov, enega paglavca in drugih gozdnih prebivalcev bomo odkrivali pripovedi o pogumu, odraščanju, sprejemanju drugačnosti ter nenavadni kolesarski dirki. Šest kratkih likovno raznovrstnih pripovedk iz živalskega kraljestva za vso družino, tudi za najmlajše.

Miriam gre na izlet k jezeru
Miriam Järve ääres, Sergei Kibus, Estonija, 2017, 5 min
Miriam odide na družinski izlet k jezeru. Po dolgem in napornem dnevu se družina zvečer namesti v šotor. Kokoš pa ne more spati, zato se odpravi na sprehod. Zunaj sliši strašljive nočne glasove in vidi oči, ki mežikajo v temi. Za dokaz posname pošasti okoli sebe s fotoaparatom. Zjutraj si vsi ogledajo, kaj jo je prestrašilo.

Kuap
Kuap, Nils Hedinger, Švica, 2018, 8 min
Paglavec zamudi priložnost, da bi odrasel v žabo, zato ostane zadaj, čisto sam. A v ribniku ne zmanjka stvari, ki jih je treba odkriti, in pomlad gotovo spet pride naslednje leto. Film prinaša drobno zgodbo o odraščanju.

Princ Ki-Ki-Do: Superdo
Princ Ki-Ki-Do: Superdo, Grega Mastnak, Slovenija, 2018, 5 min
Nekega jutra v Ki-Ki-Dojev gozd prileti čuden ptič – Superdo. Našemljen je v stilu superjunakov in leti s pomočjo škornjev na reaktivni pogon. Z nevarno goljufijo in priliznjenim šarmom povsem osvoji srca gozdnih prebivalcev. Zdi se, da je Princ Ki-Ki-Do v lastnem gozdu povsem odveč.

Pav
Pfau, Julia Ocker, Nemčija, 2018, 4 min
Pav je na odru velik zvezdnik. A zasluge za slavo si lastijo tudi njegova peresa, ki zahtevajo svoj kos pogače.

Bela vrana
Bijela vrana, Miran Miošić, Hrvaška, 2018, 9 min
Majhna bela vrana se ne ujame najbolje z jato črnih vran. Prav nasprotno, pogosto se ji posmehujejo in jo ustrahujejo. Ko pa se za njihovo življenjsko okolje začnejo viharni časi, jim prav mala bela vrana pomaga najti boljše bivališče.

Zadnji dan jeseni
Le dernier jour d’automne, Marjolaine Perreten, Švica, 2019, 7 min
Gozdne živali skrivaj zbirajo zapuščene dele koles, da bi zgradile vozila po lastni meri. Obeta se vznemirljiva dirka – dirka na zadnji dan jeseni.

Animatekino pedagoško gradivo o filmskem sklopu Pripovedke iz živalskega kraljestva >

Filmski sklop je zelo primeren tudi za šolski ogled (za vrtce in 1. triado OŠ).
Več informacij o možnostih organiziranja šolskih kinopredstav najdete na tej povezavi.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj