Če ne morete v kino:

od 22. 4. do 31. 12.

Tako zraste …

Tako zraste …

Miha Kalan in Jernej Žmitek, Slovenija, 2019, 30 min, sklop kratkih animiranih filmov, v slovenščini, 3+

Živalica se rodi, si poišče hrano, raste, odraste, se zaljubi in življenjski krog se znova prične … Animirana miniserija prikazuje razvoj živali, ki imajo zanimiv, poseben ali nenavaden življenjski cikel: metulja, žabe, čebele, kokoši … Po literarnih predlogah Ajde Erznožnik in Ferija Lainščka.

Serija šestih petminutnih animiranih filmov, v katerih iz majhnih v velike zrastejo metulj, žaba, polž, petelin, netopir in riba.

V vsaki epizodi je prikazan razvoj posamezne živali v naravnem okolju od rojstva do odrasle dobe. Njen razvoj spremlja pripoved v rimah, ki se zaključi z dvema ugankama. Uganke povzamejo, kaj se otrok nauči ob gledanju epizode, so preproste in očitne, spremlja pa jih slika, ki nakazuje odgovor.  Pripoved je zgrajena v rimah, saj je ritem pomemben dejavnik pri učenju novih besed in tvorjenju stavkov ter pritegne pozornost najmlajših gledalcev.

Zgodba

Mala živalca se rodi. Kmalu si mora poiskati hrano, da lahko raste in raste. Včasih mora biti previdna in se skriti pred plenilci. Dnevi minevajo in živalca ni več tako majhna. Zrasla je v odraslo žival in sama raziskuje svet, dokler ne opazi nekoga zelo posebnega. Družico iste vrste! Zaljubita se in življenjski krog se znova prične.

O seriji

Tako zraste … je animirana miniserija za malčke (3+). V 13 epizodah je prikazan razvoj različnih živali od rojstva do odrasle dobe. Izbrane živali imajo zanimiv, poseben ali nenavaden življenjski cikel. To so na primer metulj, žaba, čebela, kokoš …

Po knjižni predlogi: Tako zraste Metulj, Ajda Erznožnik (2017)
Glasba: Samo Kutin, Ana Kravanja
Poje: Anina Trobec
Glavni animator: Jernej Žmitek
Grafike: Zarja Menart, Ana Fabjani
Obdelava zvoka in mix: 100 d.o.o.

Producent: Jure Vizjak, Maja Zupanc, Polona Kumelj
Produkcija: Invida d.o.o.
Sofinancer: Slovenski Filmski Center
Koprodukcija: RTV Slovenija

Kino vrtiček s Ferijem Lainščkom
28. 8. 2021

Kino vrtiček s Ferijem Lainščkom

V sklopu festivala Dnevi poezije in vina 2021

Po ogledu animirane miniserije Tako zraste ..., ki prikazuje razvoj živali z zanimivim, posebnim ali nenavadnim življenjskim ciklom, je tokrat naše kino vrtičkarje obiskal Feri Lainšček, prejemnik Prešernove nagrade za življensko delo.

Mini maturanti v kinu
13. 6. 2024

Mini maturanti v kinu

Mini maturanti iz vrtca Cerkvenjak – Vitomarci so si privoščili filmski zaključek svojega zadnjega leta vrtca. Skupaj s starši in vzgojiteljicami so si ogledali nekaj risank, pripravili pa so tudi čudovit nastop.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj