Tam, kjer pojejo raki

Where the Crawdads Sing

Olivia Newman, ZDA, 2022, 125 min, drama

Očarljiva in skrivnostna filmska priredba knjižne uspešnice o zapuščenem dekletu, ki mora samo skrbeti zase v nevarnem močvirnatem predelu Južne Karoline. Govorice o »močvirki« že leta vzemirjajo sokrajane. Ko nekega dne najdejo truplo, Kya takoj postane glavna osumljenka ...

Scenarij po romanu Delie Owens je napisala Lucy Alibar (Zveri južne divjine), na veliko platno pa ga je prenesla režiserka Olivia Newman (First Match). Producentki filma studia 3000 Pictures sta Reese Witherspoon in Lauren Neustadter.

Zgodba

Knjižna uspešnica zaživi v očarljivem in skrivnostnem filmu o Kyi, zapuščenem dekletu, ki mora samo skrbeti zase v nevarnem močvirnatem predelu Južne Karoline.

Zaradi govoric o »močvirki«, ki že leta preganjajo mestece ob Barkleyjevem zalivu, je Kya povsem odrezana od skupnosti. Ko spozna dva mladeniča iz mesta, se Kya prepusti novemu in presenetljivemu svetu. A ko enega izmed njiju najdejo mrtvega, Kya v očeh sokrajanov takoj postane glavna osumljenka. Ob napredovanju preiskave je vse manj jasno, kaj se je v resnici zgodilo, in vse nevarneje postaja, da bodo razkrite številne skrivnosti, ki so zakopane v močvirju.

Igrajo

V filmu Tam, kjer pojejo raki igrajo Daisy Edgar-Jones (Normalni ljudje) v vlogi Kye Clark, Taylor John Smith (Ostrina) v vlogi Tata Walkerja, Harris Dickinson (The King’s Man: Začetek) v vlogi Chasa Andrewsa, Michael Hyatt (Sneg) v vlogi Mabel, Sterling Macer, Jr. (Double Down) v vlogi Jumpina ter David Strathairn (Dežela nomadov) v vlogi Toma Miltona.

46. Filmska čajanka
9. 11. 2022

46. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Tam, kjer pojejo raki

V filmu o samotarki v nevarnem močvirnatem predelu Južne Karoline nas je med drugim navdušila čudovita pokrajina. Po čaju in pecivu smo se zato še virtualno sprehodili po tistih krajih in poleteli nad reko. Kakšno doživetje!

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj