Projekcije filma:

petek, 14. avgust, 18.00

sobota, 15. avgust, 18.00

nedelja, 16. avgust, 18.00

petek, 21. avgust, 17.30

sobota, 22. avgust, 17.30

nedelja, 23. avgust, 17.30

Troli na svetovni turneji

Trolls World Tour

Walt Dohrn, ZDA, 2020, 90 min, animirana glasbena pustolovščina, sinhronizirano

Glasbena uspešnica Troli je dobila nadaljevanje – priljubljena mala bitja, ki ljubijo ples in glasbo, se vračajo na velika platna! Izkaže se, da obstaja šest plemen Trolov, vsako pa je zvesto svoji zvrsti glasbe: funk, country, techno, klasična, pop in rock … Od ustvarjalcev Shreka in Malega šefa.

Najveselejši. Film. Kdajkoli

Reševanje glasbe in glasbenega sveta

Priljubljeni Troli se vračajo! Glasbena uspešnica Troli iz leta 2016 je dobila nadaljevanje, saj se mala bitja, ki ljubijo ples in glasbo, vračajo na velika platna. Troli bodo v novih dogodivščinah spoznali, da niso sami: poleg njih je še pet različnih plemen Trolov in vsako ima svojo zvrst glasbe.

Ustvarjalci animacij Shrek in Mali šef predstavljajo novo glasbeno pustolovščino, v kateri bo predstavljena izvirna glasba Justina Timberlaka, ki si je za svojo skladbo Can’t Stop the Feeling! v prvem delu animacije prislužil nominacijo za oskarja. Na režiserski stolček je sedel Walt Dohrn (ki je sorežiral prvi del Trolov), producentka animacije pa je Gina Shay. Sodelujeta tudi sorežiser David P. Smith in koproducentka Kelly Cooney Cilella, ki sta oba sodelovala pri prvem delu. Svoja glasova sta v izvirni različici znova posodila igralca Anna Kendrick in Justin Timberlake.

Zgodba

Dogodivščine majhnih bitij, ki imajo rada glasbo in ples, se nadaljujejo. Tokrat jih bo pustolovščina popeljala dlje od tistega, kar so spoznali doslej.

Poppi (Anna Kendrick) in Branch (Justin Timberlake) odkrijeta, da pripadata le enemu izmed šestih različnih plemen Trolov, ki so razpršeni po šestih različnih deželah, vsako pleme pa je zvesto svoji zvrsti glasbe – funk, country, techno, klasična, pop in rock. In njihov svet bo tako postal veliko večji in precej glasnejši.

Članica hard-rock skupnosti, kraljica Barb (Rachel Bloom), ki ji pomaga njen oče kralj Thrash (Ozzy Osbourne), želi uničiti vse druge zvrsti glasbe, da bi rock lahko kraljeval. Poppi in Branch se bosta s svojimi prijatelji odpravila obiskat vse druge dežele, da bi združili Trole proti Barb, ki si želi vse nadvladati, in da bi rešili glasbo in svet.

Igralska zasedba (glasovi v izvirni različici)

Anna Kendrick, Justin Timberlake, J Balvin, Rachel Bloom, Flula Borg, Kelly Clarkson, James Corden, Ester Dean, Jamie Dornan, Gustavo Dudamel, Ron Funches, Caroline Hjelt, Aino Jawo, Kunal Nayyar, Ozzy Osbourne, Anderson .Paak, Anthony Ramos, Sam Rockwell, Betsy Sodaro, Karan Soni, Kenan Thompson, Charlyne Yi, with George Clinton in Mary J. Blige

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj