Usekano

Freaky

Christopher Landon, ZDA, 2020, 102 min, komična grozljivka

Millie se obremenjuje s svojo priljubljenostjo v srednji šoli, a nekega dne to postane njena še najmanjša skrb¬¬¬. Prebudi se namreč v telesu serijskega morilca in izve, da ima le 24 ur časa, da svoje telo dobi nazaj. Dejanski morilec pa je zdaj videti kot ona in načrtuje pokol na šolskem plesu …

Kaj če bi morilec in žrtev zamenjali telesi?

Zamenjava telesa, ki useka globoko

Pripravite se na grozljivko, ki razkriva strašljivo zgodbo o zamenjavi teles, ko najstnica in neusmiljen morilec nepričakovano zamenjata svoji telesi.

Scenarist in režiser Christopher Landon (Srečen smrtni dan, franšiza Paranormalno) predstavlja črno komično grozljivko, ki razkriva brutalno resnico o srednji šoli, v glavni vlogi morilca in žrtve pa zaigrata Vince Vaughn in Kathryn Newton.

Scenarij sta napisala Landon in Michael Kennedy, producent pa je slavni mojster grozljivk Jason Blum.

Zgodba

Sedemnajstletna Millie Kessler (Kathryn Newton, Ne z mojo hčerko, serija Velike male laži) skuša le preživeti krvoločne razrede srednje šole Blissfield High in krutost priljubljene množice. Toda ko postane najnovejša tarča Mesarja (Vince Vaughn), zloglasnega serijskega morilca v mestu, njeno zadnje leto na srednji šoli postane njena najmanjša skrb.

Ko se zaradi mističnega starodavnega bodala Mesar in Millie prebudita v telesih drug drugega, Millie izve, da ima natanko 24 ur časa, da svoje telo dobi nazaj, preden bi menjava teles postala trajna in bi bila za vedno ujeta v telesu manijaka srednjih let. Edina težava sedaj je, da je Millie videti kot visoki morilski psihopat, ki ga lovi celo mesto, medtem ko je dejanski morilec videti kot ona in ima svoje načrte za pokol na šolskem plesu.

S pomočjo svojih prijateljev Nyle (Celeste O’Connor), Joshue (Misha Osherovich) in simpatije Bookerja (Uriah Shelton) bo Millie v bitki s časom, da obrne prekletstvo, medtem ko morilec ugotovi, da je imeti žensko najstniško telo odlična krinka za pokol na prihajajočem plesu.

Igrajo

Vince Vaughn, Kathryn Newton, Celeste O’Connor, Misha Osherovich, Uriah Shelton, Dana Drori, Katie Finneran, Alan Ruck

Mladi kino #programira
13. 10. 2021

Mladi kino #programira

Po skoraj točno enem letu mladi ponovno ustvarjajo program Mestnega kina Ptuj. Tokrat so izbirali film za noč čarovnic: grozljivko, za katero menijo, da bo pritegnila zlasti mlado občinstvo. Si upate priti pogledat, kaj so izbrali?

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj