Kinoskop

Za osnovnošolce od 9. leta starosti naprej.

Človek se dvakrat obrne, pa že preraste Kino vrtiček. Nič zato – seveda obstajajo tudi filmi in delavnice za tiste, ki niso več majhni.

Mlajšim otrokom oziroma družinam je že od leta 2012 vsaj enkrat mesečno namenjen Kino vrtiček, sobotni dopoldanski termin, ki ob skrbno izbranem filmu prinaša še filmsko ustvarjalnico in igralnico. Ker naši redni obiskovalci hitro rastejo in ker so nekateri Kino vrtiček že prerasli, pa je v šolskem letu 2016/17 iz Mestnega kina Ptuj prvič pokukal Kinoskop – filmski program za osnovnošolce, stare 8 let in več.

Ogled skrbno izbranega kakovostnega filma bo izhodišče za strokovno vodene pred- in pofilmske pogovore in ustvarjalne delavnice, na katerih bomo pod drobnogled vzeli različne vidike filma in filmskega jezika.

sezoni 2017/18 bomo s Kinoskopom pod vodstvom vsestranske mentorice Hane Repše na 4 filmskih srečanjih spoznali animirani, igrani in dokumentarni film. Preizkušali pa se bomo tudi kot ustvarjalci, saj vsako srečanje po filmu spremljajo delavnice. Na ta način bomo spoznali delo animatorjev, režiserjev, snemalcev, glasbenikov in filmskih montažerjev. Pogovarjali se bomo o različnih filmskih poklicih, o njihovih posebnostih, izdelali si bomo like za animirani film, posneli zvok in na koncu izdelali kratek film, ki bo zajemal vse segmente našega raziskovanja.

Filmski nabor predstavlja zaokroženo celoto, ki bo skozi različne filmske žanre razburljiva in nepozabna. Filme bodo pospremili pogovori pred projekcijami in po njih.

Za vse mlade raziskovalce – da bo obisk kina postal več kot le hitro pozabljena zabava.

Prihajajoče projekcije

Vtisi s preteklih dogodkov

Zvok in montaža
19. 5. 2018

Zvok in montaža

Kinoskop s filmom VDV: Veliki dobrodušni velikan

K doživljanju filma veliko pripomore tudi zvok. Posneli smo različne šume, dialoge in z različnimi enostavnimi inštrumenti tudi glasbo. Tako smo zaključili cikel štirih srečanj našega celoletnega filmskega raziskovanja.

Igrani film
17. 3. 2018

Igrani film

Kinoskop s filmom Košarkar naj bo

Dostopnost tehnologije že vsakomur omogoča snemanje. Izdelati pravi igrani film pa ni tako preprosto. Zanj potrebujemo besedilo, igralce, snemalce in še marsikaj. Preizkusili smo se v kratkem dialogu in odnosu pred in za kamero.

Snemamo dokumentarce
20. 1. 2018

Snemamo dokumentarce

Kinoskop s filmom Popotovanje cesarskega pingvina 2

Tokrat je bila v ospredju našega raziskovalnega dela kamera. Dokumentirali smo dogajanje na delavnici ter posneli kratke izjave udeležencev, pa njihova mnenja o filmih na splošno in o našem odnosu do njih.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj