Spletni pogovor o(b) filmu Razredni sovražnik
Povabilo
V četrtek, 14. januarja 2021, med 17.00 in 20.00 vas vabimo k brezplačnemu spletnemu ogledu filma Razredni sovražnik, ob 20.00 pa še na spletni pogovor z režiserjem Rokom Bičkom.

V okviru projekta Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds bomo slovenski Mestni kino Ptuj, hrvaški Kinematografi Osijek, madžarski kino Tisza Mozi iz Szolnoka in bolgarski Art Fest iz Sofije gledalcem iz partnerskih držav predstavili po en film iz naše domovine, ki ga imamo še posebej radi, ob tem pa jim omogočili tudi pogovor z režiserjem.

Začnemo Ptujčani, zaradi epidemije novega koronavirusa na spletu. Izbrali smo film Razredni sovražnik mladega režiserja Roka Bička, ljubljenca našega občinstva, ki nas je že trikrat obiskal na Ptuju.


V četrtek, 14. januarja 2021, vas vljudno vabimo na:

Ogled filma in udeležba na pogovoru sta brezplačna.

Film (v slovenščini) bo predvajan z angleškimi podnapisi. Pogovor po filmu bo potekal v angleškem jeziku.


Režiser Rok Biček, foto: Igor Napast, Večer

Rok Biček, rojen leta 1985 v Novem mestu, je diplomiral iz filmske in televizijske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Mednarodno se je uveljavil s celovečernim prvencem Razredni sovražnik (2013), ki je osvojil nagrado FEDEORA na Mednarodnem tednu kritike v Benetkah in osem nagrad na Festivalu slovenskega filma, prebil pa se je tudi med tri finaliste za nagrado LUX in bil slovenski kandidat za oskarja. Bičkov drugi celovečerec Družina (2017) je doživel svetovno premiero na Tednu kritike v Locarnu, kjer je prejel nagrado za najboljši film. Zanj je Biček prejel tudi vesno za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma in nagrado Prešernovega sklada za režijo.


Z režiserjem se bo pogovarjal mladi ptujski filmski ambasador Tomi Petek, ki študira filmske študije in francoščino na Univerzi v Aberdeenu. Leta 2016 je bil slovenski predstavnik v žiriji 28 Times Cinema na Beneškem filmskem festivalu.

Vabljeni!

V sodelovanju z Bazo slovenskih filmov.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj