VDV: Veliki dobrodušni velikan

NA SPOREDU:
v soboto, 19. maja, ob 10.00 (Kinoskop)
Projekciji filma bo sledila ustvarjalna delavnica Zvok in montaža.
K doživljanju filma v veliki meri pripomore tudi zvok. Spoznali bomo osnove ter posneli različne šume, dialoge in nazadnje tudi glasbo. Preizkušali se bomo z različnimi enostavnimi inštrumenti, se poskušali uglasiti in s tem pripravili zadnji segment našega celoletnega raziskovanja. Spoznali bomo osnove montaže slike in zvoka in tako zaključili cikel štirih srečanj filmskega raziskovanja.

VDV: Veliki dobrodušni velikanThe BFG, Steven Spielberg, ZDA / VB / Kanada, 2016, 115 min, 7+sinhronizirano v slovenščino
Desetletna Zofka se skrivnostnega velikana sprva boji, a VDV je silno prijazen in očarljiv. Ker doslej še ni naletela na velikane, ima Zofka zanj nešteto vprašanj … Trikratni oskarjevec Spielberg se je ob stoti obletnici rojstva Roalda Dahla lotil filmske priredbe ene izmed njegovih knjižnih uspešnic.

Preberite več: Kinodvor > uradna stran >  IMDb >

Nazaj na spored >

———————————————————————————————————————————-

Film je zelo primeren tudi za šolski ogled (za osnovnošolce).

Teme za pogovor:
nenavadna prijateljstva, čarobni prijatelji, zgodbe o velikanih, pripovedovanje zgodb v knjigi in filmu, primerjava ilustracij Quentina Blaka z likovno zasnovo filma, animacija v igranem filmu, primerjava s filmom E.T.

Uporabno pri šolskih predmetih:
angleščina, slovenščina, likovna umetnost

———————————————————————————————————————————-