Zaključil se je 10. Kino brez stropa
05. 07. 2019
Sinoči se je zaključil jubiljeni 10. Kino brez stropa, priljubljen ptujski art kino na prostem. Projekt je v sedmih dneh na 14 filmskih projekcij in 5 spremljevalnih dogodkov privabil 1.956 gledalcev. Temu pa lahko prištejemo še 2.500 udeležencev letošnje novosti, letnega kina na Panorami. Filmi se zdaj vračajo pod strop dvorane Mestnega kina Ptuj, ki bo obratovala tudi vse poletje.

Med 28. junijem in 4. julijem se je dvorišče ptujskega gradu prelevilo v slikovit letni kino. Z izjemo dveh deževnih večerov so bili večeri jasni in topli, kot nalašč za ogled filmskih mojstrovin. V žanrskem in geografskem smislu ter po avtorskih estetikah zelo raznolik program je sestavljalo 9 filmov, večinoma nagrajencev s pomembnih festivalov. Največ gledalcev sta pritegnila otvoritveni islandski film Bojevnica in zatvoritveni italijanski Srečen kot Lazzaro, na tretje mesto lestvice pa se je uvrstil evropski film leta, črno-bela poljsko-francosko-britanska ljubezenska drama Hladna vojna.

Večerni spored so tudi letos dopolnjevali dopoldanski dogodki v kinu. Ena filmska projekcija je bila namenjena posebej upokojencem, druga mamicam in atijem z dojenčki, ki se težje udeležijo večernega dogajanja. Trije dopoldnevi pa so bili v znamenju otrok, ki so se lahko po ogledu slovenskih klasik Sreča na vrvici, Poletje v školjki in Poletje v školjki 2 udeležili še zanimivih spremljevalnih delavnic.
Ptujski Kino brez stropa je v celoti brez vstopnin in tako je bilo tudi z letošnjo novostjo, s katero je upravitelj Mestnega kina Ptuj Center interesnih dejavnosti Ptuj 7. junija v sodelovanju z Javnimi službami Ptuj in Festivalom Arsana obeležil 10. leto Kina brez stropa. To je bil letni kino na Panorami, kjer je bila v sproščenem vzdušju travnatega griča na ogled glasbena biografska uspešnica Bohemian Rhapsody.
“Kino brez stropa je nastal v časih, ko je bil Mestni kino Ptuj na robu preživetja. Z brezplačnim letnim kinom smo želeli kar najširšo množico pritegniti k ogledu kakovostnih filmov in navdušiti čim več ljudi, da ponovno odkrijejo čar kina. Danes Mestni kino Ptuj obišče že več kot 23.000 ljudi na leto, torej je namen Kina brez stropa dosežen in presežen,” je povedal direktor Centra interesnih dejavnosti Ptuj Aleksander Kraner.

“Zato je zdaj, po desetih letih, čas, da si zastavimo nove cilje,” je dodala vodja projekta Nina Milošič. “Odlični odzivi na letni kino na Panorami nas spodbujajo, da razmišljamo tudi o drugih zanimivih potencialnih prizoriščih za letni kino, ki jih na Ptuju in v okolici kar mrgoli.”

Filmi se na Ptuju zdaj vračajo v kinodvorano Mestnega kina Ptuj, ki je najstarejše še aktivno kino prizorišče v Sloveniji. Gledalce bo vabila vse poletje, brez odmora.

Kino brez stropa 2019
28. 6. 2019

Kino brez stropa 2019

Dvorišče ptujskega gradu se je za en teden spremenilo v letni kino, Mestni kino Ptuj pa v prizorišče spremljevalnega dogajanja. Projekt je na 14 filmskih projekcij in 5 spremljevalnih dogodkov privabil 1.956 gledalcev.

Morski spomini
30. 6. 2019

Morski spomini

Kino vrtiček / Kinoskop v okviru Kina brez stropa s filmom Poletje v školjki

Po ogledu po morju dišeče slovenske klasike smo si izdelali s školjkami okrašene okvirje za fotografije. Da ne bi ostali prazni, smo se za vsak primer še fotografirali na morsko obarvanem prizorišču in z morskimi rekviziti.

36. Z dojenčkom v kino
1. 7. 2019

36. Z dojenčkom v kino

v okviru Kina brez stropa s filmom Hladna vojna

Mamice in/ali atiji, ki imajo dojenčke, se običajno zelo težko udeležijo večernega dogajanja Kina brez stropa, zato smo tudi tokrat posebej za njih pripravili dopoldansko projekcijo filma z večernega sporeda.

Prijazni kosmatinci
2. 7. 2019

Prijazni kosmatinci

Kino vrtiček / Kinoskop v okviru Kina brez stropa s filmom Sreča na vrvici

Po filmu so nas obiskali terapevtski kužki iz Zavoda PET s svojimi vodniki. Prijazno so nam dovolili, da smo jih po mili volji božali in čehljali. Zlahka smo si predstavljali, kako močno se je na svojega Jakoba navezal Matic.

28. Filmska čajanka
3. 7. 2019

28. Filmska čajanka

Filmska čajanka v okviru Kina brez stropa s filmom Bojevnica

Reprizo otvoritvenega filma letošnjega 10. Kina brez stropa, islandske žanrsko težko ulovljive Bojevnice, si je bilo mogoče ogledati v dopoldanskih urah. Zdaj pa gre Filmska čajanka na počitnice, vidimo se spet 2. oktobra!

Otroški disko
4. 7. 2019

Otroški disko

Kino vrtiček / Kinoskop v okviru Kina brez stropa s filmom Poletje v školjki 2

Plesalka in koreografinja Simona Hameršak nas je naučila nekaj energičnih plesnih trikov, ki nam znajo priti prav tudi na obmorskih plesiščih. Poletna uspešnica Prisluhni školjki nam bo še dolgo odzvanjala v ušesih!

Letni kino na Panorami 2019
7. 6. 2019

Letni kino na Panorami 2019

s filmom Bohemian Rhapsody

Javne službe Ptuj, Mestni kino Ptuj in Festival Arsana smo s skupnimi močmi prvič postavili letni kino na Panorami. V čudovitem vzdušju poletnega večera so na prelepem prizorišču odzvanjale uspešnice Queenov.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj