Delavnica animiranega filma

Dogodek:

ponedeljek, 23. avgust, 10.00

Film od blizu
Zamisli si zgodbo in ustvari animirani film. Potrebne so prijave!
Film od blizu
Zamisli si zgodbo in ustvari animirani film. Potrebne so prijave!

Premakni svoj lik in ustvari gibanje. 

Z “Enimation School”, šolo animiranega filma, lahko ustvarjaš animirane zgodbe, se spoznavaš z različnimi tehnikami animacije in spoznaš proces od ideje do projekcije.

Delavnica je namenjena otrokom od 10. do 14. leta starosti in bo potekala od 23. do 27. avgusta, od 10. do 13. ure, v prostorih Mestnega kina Ptuj.

Cena delavnice je 15€.

Spletna prijava >

Delavnica bo potekala pod mentorstvom mag. Hane Repše, ki je diplomirala na PEF UM ter zaključila podiplomski študij na ALUO v UL. Od leta 2002 sodeluje, organizira in izvaja različne projekte: Vzgojno-izobraževalni program animiranega filma Slon (Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta, Animateka), Kino Vrtiček (CID Ptuj), Premakni! delavnica animiranega filma, platforma ENIMATION (Društvo za razvoj filmske kulture). Je sourednica in soavtorica knjige Animirani film v izobraževanju in priročnika Animirajmo!. Izobraževanja za učitelje je izvajala na Zavodu RS za šolstvo v Ljubljani in Centru RS za poklicno izobraževanje. Oktobra 2013 je dobila delovno štipendijo “Educator in residence” organizacije KulturKontakt Avstrija. Delavnice animiranega filma je izvajala na Tajvanu, v Walesu in Srbiji. Je soavtorica videospota MI2 – Proklete vijolice (2017) in avtorica animacije lutkovne predstave Moj Lajf (2018). Z delavnicami animiranega filma se ukvarja od leta 2005 in v tem času je mentorirala več kot 250 filmov otrok in mladih.

*Delavnica je del projekta Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds. Projekt sofinancira Evropska unija.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj