Lonček na pike

Dogodek:

sobota, 11. december, 10.00

Kino vrtičkov praznični koncert z Anjo Štefan in Janezom Dovčem
VSTOPNICE SO RAZPRODANE.
Kino vrtičkov praznični koncert z Anjo Štefan in Janezom Dovčem
VSTOPNICE SO RAZPRODANE.

Anja Štefan je priljubljena slovenska pesnica in pisateljica, ki lahko iz svojega lončka na pike potegne uganke, pesmice in pravljice. Tokrat bo izvlekla vsakega po malem in skupaj z otroki skuhala mamljivo glasbeno-literarno poslastico. Spremljal jo bo izvrstni harmonikar Janez Dovč.

Pripovedovalsko-glasbeni dogodek za otroke od 4. leta naprej

Anja Štefan je vrhunska slovenska pesnica in pisateljica za otroke (Svet je kakor ringaraja, Lonček na pike, Štiri črne mravljice, Iščemo hišico, Bobek in barčica, Drobtine iz mišje doline itd.). Hkrati je odlična pripovedovalka in začetnica sodobnega pripovedovanja pri nas. Je ustanoviteljica in dolgoletna vodja pripovedovalskega festivala Pravljice danes.

Harmonikar, skladatelj in fizik Janez Dovč sodeluje s številnimi solisti, orkestri in ustvarjalci najrazličnejših studijskih, odrskih in gledališčih projektov. Je ustanovitelj in umetniški vodja Glasbene zadruge Celinka, deluje v več zasedbah, uspešno pa nastopa tudi s svojim avtorskim projektom Tesla.

Vstopnina: 7 EUR. Vstopnice so že naprodaj prek spleta in pri blagajni Mestnega kina Ptuj (v času obratovanja blagajne).

Dogodek traja približno 40 minut.

 

LONČEK NA PIKE

Dolgo že iščemLonček na pike
lonček na pike,
tak, ki ti skuha vse, kar želiš.
Malo potrkaš,
malo pomešaš,
rečeš – in vse, kar izrečeš, dobiš.

Če bi kdo srečal
lonček na pike,
najprej naj sam se naužije dobrot.
Potlej pa res –
zelo bom hvaležna,
če mu do mene pokažete pot.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj