Mož z imenom Otto

A Man Called Otto

Marc Forster, Švedska / ZDA, 2022, 126 min, komedija

Otto (Tom Hanks) je čemeren vdovec, čigar edini užitek je neprestano kritiziranje. Ko se v sosednjo hišo priseli mlada družina, se bistroumna noseča Marisol izkaže za presenetljivo primerno tekmico in med njima se stke nepričakovano prijateljstvo … Po komični in ganljivi švedski knjižni uspešnici.

Zaljubite se v najbolj čemernega človeka na svetu

Odkrijte, kaj se lahko zgodi, ko noter spustite življenje

Mož z imenom Otto, ki temelji na komični in ganljivi švedski knjižni uspešnici, pripoveduje o Ottu Andersonu (Tom Hanks), čemernem vdovcu, katerega edini užitek je to, da stalno kritizira in obsoja svoje vse bolj naveličane sosede. Ko se v sosednjo hišo priseli živahna mlada družina, se bistroumna in visoko noseča Marisol izkaže za presenetljivo primerno “tekmico” in med njima se postopno stke nepričakovano prijateljstvo, ki bo Ottu obrnilo življenje na glavo.

V filmu, ki ga je režiral Marc Forster (V iskanju dežele Nije), nastopajo dobitnik dveh oskarjev Tom Hanks (najboljši glavni igralec: Philadelphia, 1993, in Forrest Gump, 1994), Mariana Treviño (Club de Cuervos), Rachel Keller (Fargo) in Manuel Garcia-Rulfo (Sedem veličastnih). Scenarij je ustvaril kandidat za oskarja David Magee (najboljši prirejeni scenarij: Pijevo življenje, 2012) po romanu Mož z imenom Ove Fredrika Backmana. Producenti filma so Rita Wilson, Tom Hanks, Gary Goetzman in Fredrik Wikström Nicastro, izvršni producenti pa so Marc Forster, Renée Wolfe in David Magee.

Igrajo

Tom Hanks, Mariana Treviño, Rachel Keller, Manuel Garcia-Rulfo

Dr. Vesna Vuk Godina in mag. Mojca Marič o(b) filmu Mož z imenom Otto
13. 11. 2023

Dr. Vesna Vuk Godina in mag. Mojca Marič o(b) filmu Mož z imenom Otto

V sodelovanju z društvom Humanitarček

Ob mednarodnem dnevu prijaznosti smo si v nabito polni dvorani ogledali film o čemernem vdovcu, ki dobi nove sosede iz drugega kulturnega okolja. Film je bil odlična iztočnica za debato o pomenu socialnih mrež.

52. Filmska čajanka
3. 5. 2023

52. Filmska čajanka

Druženje ob filmu Mož z imenom Otto

Tokrat smo si ogledali film, posnet po komični in ganljivi švedski knjižni uspešnici o čemernem vdovcu, ki se spoprijatelji z bistroumno nosečnico. Kot običajno smo potem ob čaju še dolgo tkali naša prijateljstva.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj