Ni čas za smrt

No Time to Die

Cary Joji Fukunaga, VB / ZDA, 2020, 163 min, akcijska pustolovščina

Petindvajseti film o karizmatičnem tajnem agentu 007 prinaša vse, kar ljubimo pri Bondu: reševalno misijo, zanimive ženske in negativca, oboroženega z novo tehnologijo. Igrajo Daniel Craig, Rami Malek, Ralph Fiennes, Naomie Harris. Tri nominacije za oskarja, tudi za najboljšo pesem (Billie Eilish).

007 se vrača!

Ena najdolgotrajnejših filmskih franšiz v zgodovini filma je dobila novo nadaljevanje, saj se na velika platna po petih letih vrača tajni agent James Bond. Karizmatičnega agenta britanske tajne službe MI6 s kodnim imenom 007 bo znova upodobil Daniel Craig, kar bo zanj že peta vloga tajnega agenta.

Novi film o tajnem agentu, že petindvajseti po vrsti, je režiral Cary Joji Fukunaga, scenarij so napisali Neal Purvis, Robert Wade, Scott Z. Burns, Phoebe Waller-Bridge in Fukunaga. V novem delu se poleg Craiga vračajo igralci Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear, Léa Seydoux, Ben Whishaw in Jeffrey Wright, novi obrazi, ki se bodo pojavili v vohunski akciji, pa so Rami Malek, Ana de Armas, Dali Benssalah, David Dencik, Lashana Lynch in Billy Magnussen.

Zgodba

Tajni agent James Bond (Daniel Craig) se je umaknil iz aktivne službe ter uživa mirno življenje na Jamajki. A njegov mir ne traja dolgo, saj ga njegov stari prijatelj Felix Leiter iz CIE prosi za pomoč. Misija reševanja ugrabljenega znanstvenika pa se izkaže za veliko bolj zahrbtno, kot je bilo pričakovati, najboljšega agenta njenega veličanstva pa vodi na sled skrivnostnega negativca, oboroženega z nevarno novo tehnologijo.

Igrajo

Daniel Craig, Rami Malek, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear, Léa Seydoux, Ben Whishaw, Jeffrey Wright, Ana de Armas, Dali Benssalah, David Dencik, Lashana Lynch Billy Magnussen in drugi

Zanimivosti

Igralec Daniel Craig bo petič, pa tudi zadnjič, upodobil slavnega tajnega agenta. Prvič je stopil v njegove čevlje leta 2006 v filmu Casino Royale, dve leti kasneje v Kvantum sočutja (2008), kasneje pa v Skyfall (2012) in Spectra (2015).

Največkrat – sedemkrat – je Jamesa Bonda upodobil igralec Roger Moore (med leti 1973 in 1985), šestkrat je vloga pripadla Seanu Conneryju (med leti 1962 in 1971), štirikrat ga je zaigral Pierce Brosnan (med leti 1995 in 2002) ter dvakrat Timothy Dalton (leta 1987 in 1989).

Naslovno skladbo za novega Bonda je zapela Billie Eilish

“Redki so izbrani, da lahko posnamejo skladbo za Bonda. Sem velik oboževalec Billie in FINNEASa. Njuna ustvarjalna celovitost in nadarjenost sta izjemni in komaj čakam, da bodo gledalci slišali, kaj sta ustvarila – sveža in nova perspektiva, katere vokal bo odmeval prihodnjim generacijam,” je o tem povedal režiser filma Cary Joji Fukunaga.

https://www.youtube.com/watch?v=20JznGgP3kQ

Naslovno skladbo je v Mestnem kinu Ptuj interpretirala mlada Ptujčanka Neža Angel

https://www.youtube.com/watch?v=20JznGgP3kQ

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj