Šola čarobnih živali

Die Schule der magischen Tiere

Gregor Schnitzler, Nemčija / Avstrija, 2021, 93 min, družinska pustolovščina, podnapisi

Ida se je morala preseliti. V novi šoli ji ni lahko, sploh zaradi nesramne Helene. Nekega dne pa učiteljica razredu predstavi Mortimerja Morrisona. Ta pozna čarobne živali, spremljevalke otrok. Ida dobi lisico Rabbat, Benni pa želvo Henrietto … Po uspešni mladinski knjižni seriji Margit Auer.

Pustolovščina s prijateljicami živalmi

V kino prihaja očarljiva pustolovščina z animiranimi živalmi o nenavadni šoli, kjer otroci prejmejo čarobno žival, ki jih spremlja za vedno. Zgodba se osredotoča na dekle Ido, ki po zaslugi svoje čarobne živali, govoreče lisice po imenu Rabbat, postane priljubljena učenka.

Družinska avantura o najbolj živalski šoli na svetu je posneta po izjemno uspešni knjižni seriji avtorice Margit Auer, režiral jo je Gregor Schnitzler, v glavnih vlogah pa igrajo Emilia Maier, Leonard Conrads, Loris Sichrovsky, Nadja Uhl in Milan Peschel.

Zgodba

Ida se je morala preseliti v drugo mesto in je zdaj “novo dekle” v šoli Winterstein. V novem razredu ji je težko: nesramna sošolka Helene poskrbi, da ima Ida malo možnosti, da bi sklenila kakšno prijateljstvo, na prvi šolski dan pa ji ostane le še eno mesto – poleg tujca Bennija.

Nekega dne njena učiteljica otrokom predstavi Mortimerja Morrisona, ki potuje po svetu in išče “čarobne živali”. Vsaki od teh živali je usojeno, da postane sorodna duša nekemu učencu. Od vseh ljudi sta novinka Ida in autsajder Benni prva v razredu, ki imata čarobna spremljevalca! Od zdaj naprej ima Benni ob sebi starodavno modro želvo Henrietto in Ida zvito lisico Rabbat. Ko predmeti v šoli nenehno izginjajo, se morajo otroci in čarobne živali držati skupaj, da bi rešili skrivnost šolskega tatu.

Igrajo

Emilia Maier, Leonard Conrads, Loris Sichrovsky, Nadja Uhl, Justus von Dohnányi, Heiko Pinkowski, Milan Peschel

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj