Priporočeni filmi za vrtce

Ta seznam vam je lahko v pomoč pri načrtovanju kinopredstav za različne starostne skupine predšolskih otrok.

Spodaj najdete seznam filmov, ki jih trenutno najbolj priporočamo za vrtce. Lahko pa si ogledate tudi širši seznam priporočenih filmov za vrtce.

Seveda pa se lahko za šolsko kinopredstavo dogovorimo tudi za katerikoli drug film, ki je v Sloveniji na voljo za kinematografsko prikazovanje. Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo svetovali.

Najlepši sodobni slovenski animirani filmi za najmlajše

Sklop sestavljajo kratki filmi Koyaa – Plešoče nogavice (Kolja Saksida, 2017), Maček Muri – Sprehod (Jernej Žmitek, 2016), Gospod Filodendron in jablana (Grega Mastnak, 2016), Podlasica (Timon Leder, 2016), Princ Ki-Ki-Do: Balon (Grega Mastnak, 2015) in Kralj Matjaž (Katarina Nikolov, 2017).

Slon kolesari po svetu

Slon živi v mestu in dela kot smetar. Nekega dne zagleda oglas za prelepo kolo … Slon in kolo, Deževko, Snežinka, Mravlja Ameise, Ptičica in gosenica, Žepni možiček in KOYAA: Razigrani avtomobilček je sedem likovno raznolikih animiranih filmov z nežno pripovedjo. Tudi za najmlajše, ki gredo prvič v kino.

Lisička in druge zgodbe

Likovno izjemno bogat program kratkih animiranih filmov z nežno pripovedjo je pravšnja izbira za mlajše otroke. V filmih, v katerih pomembno vlogo odigra prijateljstvo, nastopajo lisička, tiger, Mirjam in izgubljeni pes, pa rokavička in še kdo! Program je primeren tudi za prvi obisk kina.

Gašper in Petra – najboljša prijatelja

Gašper in Petra sta novinca v skupini v vrtcu. Stara sta malo manj kot 5 let in hitro postaneta najboljša prijatelja. Gašper pomaga prepričevati Petrino mamo, da bi Petra dobila svojega psa – a ko to sliši gospa Zajklja, Petrina najljubša plišasta igrača, iz silne užaljenosti izgine! Igrano-animirani film o najboljših prijateljih in njunih najljubših igračah – gospe Zajklji in Levčku.

Gašper in Petra na safariju

Petletnika Gašper in Petra sta še vedno nerazdružljiva. Tokrat v Afriki občudujeta slone, žirafe, noje, zebre … Najbolj pa jima je pri srcu levji mladič Leo, ki je ostal brez mame. Prijatelja spremljajo plišasti igrači Levček in Zajklja ter novi prijateljici iz Afrike, deklica Tiri in njena igrača Turta.

Moja žirafa

Dani se je rodil na isti dan kot njegov prijatelj Raf – žirafa, ki živi v bližnjem živalskem vrtu. Dani je navdušen, ker je že dovolj star za šolo. A žirafa ne bo šla z njim, saj v šoli ni prostora za tako velike učence … Film o neobičajnem prijateljstvu in vznemirljivih spremembah, ki jih prinese vstop v šolo.

Pošast Moli

Simpatična pošast Moli odrašča z očkom, mamico in prijateljem Edisonom. Pričakujejo pa tudi novega družinskega člana. Moli komaj čaka, da se iz jajca izvali bratec ali sestrica ... Barvit domišljijski film o navezanosti na družino in otrokovih občutkih ob prihodu novega družinskega člana.

Trije razbojniki

Premetena in neustrašna Fanči razbojnike pregovori, da jo ugrabijo. Deklica razbojniško življenje postavi na glavo in poskrbi za pravljično srečen konec. Večplastna zgodba in čudovita ročno ustvarjena animacija navdušita tako otroke kot odrasle, pozornost pa pritegne tudi izvrstna razbojniška glasba.

Koyaa in nagajivi predmeti

Serija sedmih animiranih filmov Koyaa. Na gorski polici nad oblaki prebivata Koyaa in njegov prijatelj Krokar. Četudi odmaknjena od vrveža, živita razburljivo življenje, v katerem ni prostora za dolgčas. To je Koyeeva zasluga, saj se zapleta v zabavne prigode s predmeti iz vsakdanjega življenja.

Zverinice iz gozda Hokipoki

V lepem gozdu Hokipoki živijo miš in prijatelji. Strah jih je, da jih bo pojedel lisjak ali katera druga večja žival. Lisjaku še posebej teknejo miške, ki mu slučajno prekrižajo pot. Živali zato sklenejo, da bodo sprejele zakone, ki jim bodo omogočili življenje v miru, da bodo vsi prijatelji in ne bo nihče požrt.