Repki

Dogodek:

sobota, 26. marec, 16.00

Rap za otroke
Nastopata: Trkaj in Igor Saksida
Rap za otroke
Nastopata: Trkaj in Igor Saksida

Rok Terkaj oziroma Trkaj, kot je znan na glasbeni sceni, je z dr. Igorjem Saksido izdal zbirko otroških pesmi Repki. Zanjo je spisal in odrepal svoje obdelave pesmic, ob katerih so odraščale cele generacije, od Hude mravljice do Župančičevega Pisma. Repki so pravi pravcati rap album za otroke!

Rok Terkaj oziroma Trkaj, kot je znan na glasbeni sceni, in dr. Igor Saksida sta po uspešni knjigi in albumu Kla kla klasika, namenjeni učencem tretjega triletja in dijakom, ponovno združila moči za Repke, s katerimi nagovarjata najmlajše bralce in poslušalce (3 – 10 let), ki šele spoznavajo lepoto slovenskega jezika.

Trkaj je za zbirko otroških pesmi Repki spisal in odrepal svoje obdelave pesmic, ob katerih so odraščale cele generacije, od Hude mravljice do Župančičevega Pisma.

Repki so prvi rap album in knjiga na svetu, ki je namenjena našim prestolonaslednicam in prestolonaslednikom.

Pravi pravcati rap za otroke. Hudo!

V nastopu bomo spoznali, kako huda mravljica postane še bolj Huda-Super Mravlja in premikasti vse akcijske superjunake, potopili se bomo v strašno-grozni svet ustrahavank, ki je namenjen otrokom, ki kar nočejo zaspati, ter končno lahko pokazali, kako radi imamo svoje prijatelje, starše in domače ljubljenčke ob pesmi Tok rad. Seveda pa je najpomembneje to, da se vedno igramo in imamo fajn, saj smo tako v srcu večno mladi, kot pravi pesem Vse je sam igra.

Ne le ob Trkajevih hudomušnih repih, uživali boste lahko tudi v zabavnih recitacijah klasične poezije, ki jo interpretira Igor Saksida na nepozabno zabaven način. Spoznajte zaklade naše rimane besede od Toneta Pavčka pa do Svetlane Makarovič, pa do modernejših avtorjev, kot sta Anja Štefan in Andrej Rozman Roza, ki se v Repkih primejo za roke in zavrtijo na glavi.

S seboj pripeljite starše in prijatelje, ne pozabite pa tudi na domišlijske superjunake, da se skupaj zavrtimo v ritmu hip hopa. Yo, Yo!

Vstopnina: 6 EUR

Dogodek traja približno 45 minut.

O Repkih v medijih

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj