Doniraj DVD-je
Povabilo k sodelovanju, 02. 02. 2022
Če se ti doma potikajo DVD-ji, jim lahko podariš novo življenje v novi ptujski kinodvoranici!

Marca nas čaka otvoritev nove, druge kinodvorane Mestnega kina Ptuj. Naš kino jo bo dobil za svoj častitljivi 125. rojstni dan! Komaj čakamo, da vam jo pokažemo. 🙂

PIsana dvoranica v okviru evropskega projekta Resonance Cinema nastaja v čudovitem obokanem pritličnem prostoru kina, ki je bil doslej prazen. Ob vrhunski filmski izkušnji, ki jo bo zagotavljala profesionalna DCP kinooprema, bo ponujala tudi udobje in domačnost “mestne filmske dnevne sobe”.

Pri opremljanju prostora ste nam zelo pomagali vi, cenjeni obiskovalci in ljubitelji ptujskega kina. V akciji Doniraj svoj stari naslanjač, ki je povsem presegla naša pričakovanja, ste kinu podarili vse potrebne naslanjače (pravzaprav ste jih ponudili več kot 120, vzeli pa smo jih lahko le 50) – zraven tega pa še kavče, preproge, stenske in stropne luči, obešalnike, veliko lončnico monstero, zbirko referenčne filmske literature in zbirko kultnih filmov na DVD-jih. Ni nam torej preostalo drugega, kot da v enem kotu nove dvoranice uredimo tudi prijetno filmsko čitalnico, v drugem pa poličko za zbirko DVD-jev. 🙂

Kaj bomo z DVD-ji?

Da ne bo pomote, filme bomo v novi dvoranici gledali na velikem platnu in s profesionalnega DCP kinoprojektorja, torej na najboljši mogoč način, kot se za kino spodobi. V kinodvoranici ne bomo predvajali filmov z DVD-jev. DVD-ji na polički pa bodo:

  • po dogovoru na voljo za zasebne študijske namene,
  • za okras,
  • za retro spomin na nedavno minule čase, ko smo si še delali domače zbirke DVD-jev.

Vabimo te, da DVD-je, ki jih več ne potrebuješ doma, prineseš na blagajno kina (v času obratovanja blagajne) ali v CID Ptuj (ko je odprt)Hvala, da tudi ti sodeluješ v tej lepi ptujski skupnostni zgodbi!

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj