Cyrano

Cyrano

Joe Wright, ZDA / VB / Italija / Kanada, 2021, 124 min, glasbena drama

Cyrano de Bergerac je prepričan, da zaradi svojega videza ni vreden Roxannine ljubezni. Njeno srce pomaga osvojiti Christianu – namesto njega piše ljubezenska pisma. Brezčasna srce parajoča zgodba o ljubezenskem trikotniku, polna glasbe. Nominacija za oskarja za najboljšo kustomografijo.

Ste kdaj koga ljubili?

Na velika platna prihaja brezčasna zgodba o ljubezenskem trikotniku, v katerem so ujeti dekle in dva moška, ki se oba borita za njeno srce, v glasbeni drami Cyrano.

Priznani režiser Joe Wright (Prevzetnost in pristranost, Pokora, Najtemnejša ura) bo v novi glasbeni drami gledalce obdal s simfonijo čustev z glasbo, romantiko in lepoto v Cyranoju in tako na novo predstavil brezčasno zgodbo o srce parajočem ljubezenskem trikotniku.

V glavnih vlogah v glasbeni drami, ki je posneta po odrskemu muzikalu in gledališki igri Cyrano de Bergerac, zaigrajo Peter Dinklage, Haley Bennett in Kelvin Harrison Jr.

Zgodba

Človek pred svojim časom, Cyrano de Bergerac (igra ga Peter Dinklage), zna zaslepiti bodisi s svojimi ostrimi besedami bodisi z briljantno igro z mečem v dvoboju. A ker je prepričan, da zaradi svojega videza ni vreden ljubezni svoje predane prijateljice, žareče Roxanne (Haley Bennett), ji Cyrano svojih čustev še ni izlil – in Roxanne se je na prvi pogled zaljubila v Christiana (KelvinHarrison, Jr.). Slednjemu Cyrano pomaga, da bi osvojil njeno srce in namesto njega piše ljubezenska pisma …

Igrajo

Peter Dinklage, Haley Bennett, Kelvin Harrison Jr., Ben Mendelsohn

Zanimivosti

Film je posnet po odrskemu muzikalu, ki ga je priredila in režirala Erica Schmidt, iz gledališke igre Cyrano de Bergerac, avtorja Edmonda Rostanda, glasba Aarona in Bryca Dessnerja ter besedilo Matta Berningerja in Carin Besser.

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj