Kapitanka Nova

Captain Nova

Maurice Trouwborst, Nizozemska, 2021, 86 min, podnapisi, 9+

Kapitanka Nova mora odpotovati v preteklost, da bi preprečila uničujočo okoljsko katastrofo. Toda potovanje ima nepredvidljive posledice: spet postane mlada in nihče več je ne jemlje resno. Pomaga ji le najstnik Nas. V napeti pustolovščini morata ubežati zasledovalcem in rešiti planet. LIFFe 2022.

Vrtoglava znanstveno-fantastična pustolovščina, v kateri kapitanka Nova potuje nazaj v leto 2025, da bi preprečila nepovratni okoljski zlom.

Zgodba

Leto 2050 je. Zemlja je postala suh in pust kraj. Izkušena vojaška pilotka Nova mora odpotovati v preteklost, da bi preprečila uničujočo okoljsko katastrofo. Potovanje skozi čas pa ima nepredviden stranski učinek – Nova spet postane mlada in kot dvanajstletnica strmoglavi v leto 2025. Med razbitinami jo najde najstnik Nas in se odloči, da ji pomaga. Že kmalu so jima za petami tajne službe. Nas in skrivnostno dekle bežita, pomaga jima Novin mali leteči robot. Priti morajo do odločevalcev in jih prepričati, naj ne dovolijo vrtanja na severnem polu, saj bo to pospešilo Zemljin propad. Ampak dveh najstnikov nihče ne jemlje resno. V napeti pustolovščini morata ubežati zasledovalcem in rešiti planet.

 

Iz prve roke

»Zelo sem si želel narediti nekaj na temo podnebnih sprememb, ampak s filmom, ki bi si ga človek želel gledati vedno znova: z napetim filmom, polnim upanja. Seveda podnebne spremembe niso lahka tema in možnost, da bo naša Zemlja kmalu v resnih težavah, je precej velika. A zdaj se stvari lahko še obrnejo, zato smo se odločili ustvariti film, poln upanja.«
– Maurice Trouwborst

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj