Vonj po rožah

La fine fleur

Pierre Pinaud, Francija, 2020, 95 min, vrtnarska komedija

Eva goji vrtnice. Kljub njeni strasti se podjetje znajde na robu bankrota. Ko tajnica za delo v vrtnariji prek javnih del najame tri izobčence brez izkušenj z vrtnarjenjem, se družno domislijo najbolj norega načrta, ki bo bo za vedno spremenil njihova življenja ... Francoska vrtnarska komedija.

Klasična francoska komedija Vonj po rožah je oda strukturi francoske družbe ter vsakdanjih likov z vsakdanjimi problemi, ki skozi film rastejo in se razvijajo – kot vrtnice. Glavna protagonistka, Eve Vernet, je podjetnica, ki ljubi in goji rože. Pa je ljubezen dovolj, da podjetje preživi? Eve se znajde na robu bankrota zaradi bogatega sodobnega tekmeca. Znana zgodba marsikaterega podjetja. Da pa bi film dobil primesi komedije, Eve dobi pomočnike, ki nimajo ne vrtnarskih izkušenj ne volje do dela.

Zgodba

Kljub velikim medsebojnim razlikam skupina ljudi skupaj načrtuje, kako bi za vedno spremenili svoje življenje, pri tem pa nepričakovano otkrijejo lepote življenja, ki jih je treba negovati.

Eve Vernet goji vrtnice. Znajde se na robu bankrota, ker dobi močnega konkurenta, ki jo želi celo odkupiti. Za piko na i njena asistentka Vera zaposli tri osebe, ki nimajo nikakršnih vrtnarskih izkušenj. Skupina ljudi, ki nima ničesar skupnega se poda na pustolovščino, da bi rešili svojo malo kmetijo.

Igrajo

Catherine Frot, Manel Foulgoc, Fatsah Bouyahmed

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj