Kino vrtiček v okviru festivala Dnevi poezije in vina 2020
Napovedujemo, 04. 08. 2020
V petek, 28. avgusta, ob 10.00. Vstopnine ni!
Skupaj s festivalom tudi letos pripravljamo prav posebni Kino vrtiček na katerem si bomo ogledali sklop kratkih animiranih filmov Pripovedke iz živalskega kraljestva in spoznali pisano druščino pravljičnega sveta.

Če ste se kdaj spraševali, kako se žaba napihne, zakaj pavje pero prinaša nesrečo, zakaj vam maček ne sme prekrižati poti, zakaj biserov ne smemo metati svinjam in kako to, da je vsaka krava ponoči črna, ko so vendar podnevi različne, je tole prava delavnica za vas.

Pa ne samo to: spoznali bomo pravljičnega fanta, ki sedi na ušesih, njegovega brata, ki ima dolge prste, pokukali v kraljestvo, v katerem za dežjem vedno posije sonce in spoznali kralja, ki so mu ure štete. Če bomo dovolj radovedni, bomo spoznali tudi ljudstvo, kjer otroci letijo iz šole, kjer so ljudje kot odprta knjiga, kjer se knjigožeri in tisti, ki knjige kar požirajo sprehajajo brez strahu in kjer papir vse prenese. In če bomo zelo zelo razigrani, bomo nekaj od tega tudi narisali.
Ste za? Pojdimo!

Skupaj s festivalom Dnevi poezije in vina tudi letos pripravljamo prav posebni Kino vrtiček, na katerem si bomo ogledali sklop kratkih animiranih filmov Pripovedke iz živalskega kraljestva (več avtorjev, Švica / Estonija / Slovenija / Nemčija / Hrvaška, 2019, 38 min, brez dialogov, 3+).
Spored filmov >

Projekciji pa bo sledila ustvarjalna igralnica.

“Z vami bom Eva Premk Bogataj, doktorica, pa ne tista, ki zmeri temperaturo in vam da zdravilo, pač pa meri temperaturo knjigam, preverja, če je v knjige zašel kakšen knjižni molj preveč in skrbi, da gredo Beletrinine knjige v denar in da besede ne padajo na kamne.”

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj