Otvoritev druge kinodvorane

Dogodek:

četrtek, 10. marec, 17.00

Mestni kino Ptuj praznuje svoj 125. rojstni dan
Za živo filmsko glasbo in filmska presenečenja bo poskrbljeno. Vstopnine ni, vabljeni!
Mestni kino Ptuj praznuje svoj 125. rojstni dan
Za živo filmsko glasbo in filmska presenečenja bo poskrbljeno. Vstopnine ni, vabljeni!

Sanje, da bi imel ptujski kino dve kinodvorani, so stare že desetletja. Uresničilie se bodo v četrtek, 10. marca, ob 17. uri, ko bomo z otvoritvijo obeležili 125-letnico prve kinopredstave v Mestnem kinu Ptuj.

PIsana dvoranica v čudovitem obokanem pritličnem prostoru kina bo ob vrhunski filmski izkušnji, ki jo bo zagotavljala profesionalna DCP kinooprema, ponujala tudi udobje in domačnost mestne “filmske dnevne sobe”. Po njeni zaslugi se bo lahko v ptujskem kinu zvrstilo še več odličnih filmov ob še ugodnejših terminih in še več dobrih dogodkov v še prijetnejšem vzdušju.

Sodobno tehnično opremo za novo kinodvorano smo pridobili v okviru projekta Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds, ki ga sofinancira Evropska unija. Gradbena in inštalacijska dela v prostoru, ki je bil doslej prazen, je sofinancirala Mestna občina Ptuj.

Pri opremljanju prostora pa ste nam zelo pomagali vi, cenjeni obiskovalci in ljubitelji ptujskega kina. V akciji Doniraj svoj stari naslanjač, ki je povsem presegla naša pričakovanja, ste kinu podarili vse potrebne naslanjače (pravzaprav ste jih ponudili več kot 120, vzeli pa smo jih lahko le 50) – zraven tega pa še kavče, preproge, stenske in stropne luči, obešalnike, veliko lončnico monstero, zbirko referenčne filmske literature in zbirko kultnih filmov na DVD-jih. Ni nam torej preostalo drugega, kot da v enem kotu nove dvoranice uredimo tudi prijetno filmsko čitalnico, v drugem pa poličko za retro zbirko DVD-jev.

In ne samo to: nova dvorana bo ponujala tudi deset kompletov opreme za doživetje virtualne resničnosti, filmske projekcije za zaključene družbe, na primer ob rojstnodnevnih praznovanjih, romantične filmske večere za pare in še kaj. Mobilni kinoprojektor pa bomo iz nje občasno preselili tudi na druga prizorišča, na primer v obliki priljubljenega letnega kina.

Prva filma, ki bosta že od dneva po otvoritvi na ogled v novi kinodvorani, bosta srčna filnska drama o trinajstletnem fantu, ki z družino čaka na odobritev azila Prvi sneg in slovenski dokumentarec o vrtoglavem vzponu in padcu slovenskega informacijsko-tehnološkega giganta Iskra Delta Iskre v času – svetovni računalniški podvig.

Vabljeni, da skupaj proslavimo ta veseli dogodek, seveda pa tudi že na prve kinopredstave v novi kinodvorani. Veselimo se naših prohodnjih filmskih druženj v obeh kinodvoranah Mestnega kina Ptuj!

 

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj