Priporočeni filmi za vrtce

Ta seznam vam je lahko v pomoč pri načrtovanju kinopredstav za različne starostne skupine predšolskih otrok.

Spodaj najdete seznam filmov, ki jih trenutno najbolj priporočamo za vrtce. Lahko pa si ogledate tudi širši seznam priporočenih filmov za vrtce.

Seveda pa se lahko za šolsko kinopredstavo dogovorimo tudi za katerikoli drug film, ki je v Sloveniji na voljo za kinematografsko prikazovanje. Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo svetovali.

Bacek Jon film

Jon je brihtna, neugnana ovčica, ki s svojo čredo živi na kmetiji pod zgolj teoretičnim nadzorom kmeta in Bitzerja, neučinkovitega ovčarskega psa z dobrimi nameni. Jonovemu trudu navkljub pa je življenje na kmetiji padlo v dolgočasno rutino in naš bacek skuje pretkan načrt: omisli si prost dan!

Paddington

Perujski medvedek v iskanju novega doma pripotuje v London. Ko sam samcat tava po postaji Paddington, spozna družino Brown, ki mu ponudi čaj, ime in streho nad glavo. Vse kaže, da se je medvedku nasmehnila sreča – a potem zbudi pozornost muzejske izvedenke za nagačevanje …

Peter Zajec

Dolgouhi Peter bo razposajeno priskakljal na veliko platno iz priljubljene zbirke knjig Beatrix Potter. Navihan najstniški zajček, ki rad rine v težave, bo moral slejkoprej spoznati, da korenje in slava nikoli ne bosta pomembnejša od ljubezni in družine … Največji družinski filmski dogodek pretekle pomladi.

1, 2, 3, Maček Muri!

Tri epizode iz miniserije o vsem dobro znanih junakih iz knjige Kajetana Koviča Maček Muri prinašajo tudi pesmi o mačku Muriju, ki jih poje Neca Falk. V popolnoma prenovljeni vizualni podobi se tako srečajo že znani junaki in glasba ter novi, hudomušni zapleti, ki nasmejijo gledalce vseh starosti.

Zverjasec in Zverjašček

Animirana filma po priljubljenih istoimenskih slikanicah pisateljice Julie Donaldson in ilustratorja Axla Schefflerja sta prava bisera med ponudbo za otroke. Čarobna zgodba se začne z miško, ki gre na sprehod, da bi našla lešnik. V gozdu sreča lisico, sovo in kačo … Uporabiti bo morala vso svojo iznajdljivost!