Priporočeni filmi za 1. triado OŠ

Ta seznam vam je v pomoč pri načrtovanju šolskih kinopredstav za različne starostne skupine otrok.

Seveda pa se lahko dogovorimo tudi za katerikoli drug film, ki je v Sloveniji na voljo za kinematografsko prikazovanje. Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo svetovali.

Sreča na vrvici

Deček Matic živi v blokovskem naselju v Ljubljani, kjer ima med vrstniki tudi nasprotnike. Življenje se mu obrne na glavo, ko ga izberejo za glavno vlogo v filmu. Na snemanju spozna novo simpatijo Mileno, pa tudi novega prijatelja: psa Jakoba … Večna klasika o pasje-človeškem prijateljstvu.

Moja žirafa

Dani se je rodil na isti dan kot njegov prijatelj Raf – žirafa, ki živi v bližnjem živalskem vrtu. Dani je navdušen, ker je že dovolj star za šolo. A žirafa ne bo šla z njim, saj v šoli ni prostora za tako velike učence … Film o neobičajnem prijateljstvu in vznemirljivih spremembah, ki jih prinese vstop v šolo.

1, 2, 3, Maček Muri!

Tri epizode iz miniserije o vsem dobro znanih junakih iz knjige Kajetana Koviča Maček Muri prinašajo tudi pesmi o mačku Muriju, ki jih poje Neca Falk. V popolnoma prenovljeni vizualni podobi se tako srečajo že znani junaki in glasba ter novi, hudomušni zapleti, ki nasmejijo gledalce vseh starosti.

Zverjasec in Zverjašček

Animirana filma po priljubljenih istoimenskih slikanicah pisateljice Julie Donaldson in ilustratorja Axla Schefflerja sta prava bisera med ponudbo za otroke. Čarobna zgodba se začne z miško, ki gre na sprehod, da bi našla lešnik. V gozdu sreča lisico, sovo in kačo … Uporabiti bo morala vso svojo iznajdljivost!

Lisička in druge zgodbe

Likovno izjemno bogat program kratkih animiranih filmov z nežno pripovedjo je pravšnja izbira za mlajše otroke. V filmih, v katerih pomembno vlogo odigra prijateljstvo, nastopajo lisička, tiger, Mirjam in izgubljeni pes, pa rokavička in še kdo! Program je primeren tudi za prvi obisk kina.

Koyaa in nagajivi predmeti

Serija sedmih animiranih filmov Koyaa. Na gorski polici nad oblaki prebivata Koyaa in njegov prijatelj Krokar. Četudi odmaknjena od vrveža, živita razburljivo življenje, v katerem ni prostora za dolgčas. To je Koyeeva zasluga, saj se zapleta v zabavne prigode s predmeti iz vsakdanjega življenja.

A je to! Pat in Mat znova v akciji

Nepoboljšljiva optimista v novem domu čakajo novi izzivi. Treba bo očistiti dimnik, postaviti ograjo in še kaj. Niti sodobne tehnologije jima niso tuje: lotila se bosta tudi uporabe sončne energije in nameščanja varnostnih kamer. Nič zato, če se jima krohotamo – onadva sta s svojimi rešitvami vedno zadovoljna!

Grinch

Čudaški Grinch živi samotarsko življenje v jami blizu mesteca Kdolsko. Glasno in svetlikajoče decembrsko praznovanje, kakršnega pripravljajo v mestu, mu ni niti malo všeč. Odloči se, da bo ukradel božič in tako naposled le imel mir in tišino … Od ustvarjalcev animiranih uspešnic Jaz, Baraba in Zapoj.

Neverjetna zgodba o velikanski hruški

Slon Sebastjan in mačka Miša živita v Sončnem mestu, kjer so vsi srečni … dokler nekega dne ne izgine župan. Najdejo njegovo sporočilo v steklenici, zraven pa seme, iz katerega zraste velikanska hruška … Po čarobni istoimenski knjigi. Vizualno prelepo slavje zabave in domišljije spodbuja pogum in zaupanje vase.

Pikica, Koko in divji nosorog

Pikica je deklica, ki si zelo želi imeti najboljšo prijateljico. Deklica Koko pa živi narisana na kartonski škatli od kakava. Nekega dne skoči s škatle ... Prisrčen animirani film o velikem in majhnem ter zelo drobnem in ogromnem; o prijateljstvu in medsebojni pomoči ter nasploh o tem, kako je biti majhen.