Priporočeni filmi za 1. triado OŠ

Ta seznam vam je v pomoč pri načrtovanju šolskih kinopredstav za različne starostne skupine otrok.

Seveda pa se lahko dogovorimo tudi za katerikoli drug film, ki je v Sloveniji na voljo za kinematografsko prikazovanje. Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo svetovali.

Drobižki 2

V mirni vasici mlada pikapolonica po nesreči pade v kartonsko škatlo, ki jo pošljejo na Karibe. Njen očka se nemudoma odpravi na rajsko otočje po svojega otroka. Tam pa ga čaka še en izziv: skupaj s prijateljema mravljo in pajkom bo skušal preprečiti uničenje narave zaradi človeškega gradbišča …

Jamski človek

Medtem ko Dolgi sanjari, da bi lovili mamute in se podajali na vznemirljive pustolovščine, je Bob zadovoljen z ljubim mirom ... Prazgodovinska pustolovska komedija; lutkovni animirani film štirikratnega oskarjevca Nicka Parka iz studia Aardman, ki ga poznamo kot avtorja likov Wallace in Gromit ter Bacek Jon.

Ptice jezer, njihova vrnitev

Z veje, ki se razteza nad potokom, vodomec bliskovito strmoglavi v vodo. Že čez nekaj trenutkov spet sedi na njej, v kljunu pa ima ribico … Dokumentarni film za vse generacije odstira osupljive podrobnosti iz našim očem nevidnega življenja ptic in sporoča, da se zanimive živalske zgodbe dogajajo vse okrog nas.

Zemlja: Nepozaben dan

Dolgo pričakovan naravoslovni film prihaja iz studia BBC Earth Films, ki je ustvaril kultno dokumentarno serijo Zemlja. V enem dnevu sledi soncu od najvišjih gora do najbolj oddaljenih otokov, od eksotičnih do urbanih džungel. Nepozabno očarljiv film za odrasle in otroke – popolna skupna družinska pustolovščina!

Koko in velika skrivnost

Dogodivščina iz studia Disney Pixar se poda po poteh pisane mehiške kulture. Deček Miguel, ki bi rad postal glasbenik, se po nizu skrivnostnih dogodkov znajde v domišljijskem svetu mrtvih in začne odkrivati zgodovino svoje družine … Dobitnik dveh oskarjev: za najboljši animirani celovečerec in izvirno skladbo.

Gajin svet

Enajstletna Gaja je sodobna Pika Nogavička: pogumna, odločna, iskrena in srčna deklica, ki stvari rada vzame v svoje roke in se ne ustraši nobenih preprek ... Film obravnava zagate, ki so del vsakdana sodobnih otrok: ločitev staršev, odtujenost v družini ter nevarnosti svetovnega spleta in družbenih omrežij.

Korgi: Kraljevski kuža z velikim srcem

Odkar je prišel v Buckinghamsko palačo, korgi Rex živi razkošno življenje. Kuža z vrhunskim rodovnikom je resda ljubljenček kraljice Elizabete, a njegova razvajenost gre marsikomu na živce ... Animirana pustolovščina, ki pokaže, da je ljubezen vedno pravi odgovor.