Priporočeni filmi za 1. triado OŠ

Ta seznam vam je v pomoč pri načrtovanju šolskih kinopredstav za različne starostne skupine otrok.

Seveda pa se lahko dogovorimo tudi za katerikoli drug film, ki je v Sloveniji na voljo za kinematografsko prikazovanje. Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo svetovali.

Snežna kraljica: Dežela zrcal

Mogočni kralj prepove vsakršno magijo, vse, ki imajo čarobne moči, pa izžene v Deželo zrcal. Pravljičnost sveta lahko obrani le deklica Gerda. Ta sicer edina v svoji družini ne zna čarati, ima pa neko še bolj čarobno lastnost: prijaznost. Na njeni pustolovščini ji bodo pomagali gusarji in celo Snežna kraljica.

Čarobna zima v Mumindolu

Bliža se zima in Mumintrolova družina se pripravlja na zimsko spanje: očka nabira gobe, mama pripravlja ozimnico. Mumintrolu pa ni do spanja – sneg je lep, na njem se je lepo igrati. Pa prazniki prihajajo … Ljubek in preprost praznični film, med gledanjem katerega se vam bo zdelo, da ste prejeli velik objem.

Hrestač in štiri kraljestva

Klara se za praznike znajde v Deželi snežink, Deželi rož in Deželi sladkarij. Spozna skrivnostnega vojščaka … Hoffmannova pravljica iz leta 1816, ki jo najbolj poznamo v obliki baleta z glasbo Čajkovskega, tokrat kot Disneyev spektakel. Igrajo: Mackenzie Foy, Keira Knightley, Helen Mirren, Morgan Freeman idr.

Slon kolesari po svetu

Slon živi v mestu in dela kot smetar. Nekega dne zagleda oglas za prelepo kolo … Slon in kolo, Deževko, Snežinka, Mravlja Ameise, Ptičica in gosenica, Žepni možiček in KOYAA: Razigrani avtomobilček je sedem likovno raznolikih animiranih filmov z nežno pripovedjo. Tudi za najmlajše, ki gredo prvič v kino.

Zverinice iz gozda Hokipoki

V lepem gozdu Hokipoki živijo miš in prijatelji. Strah jih je, da jih bo pojedel lisjak ali katera druga večja žival. Lisjaku še posebej teknejo miške, ki mu slučajno prekrižajo pot. Živali zato sklenejo, da bodo sprejele zakone, ki jim bodo omogočili življenje v miru, da bodo vsi prijatelji in ne bo nihče požrt.

Pošast Moli

Simpatična pošast Moli odrašča z očkom, mamico in prijateljem Edisonom. Pričakujejo pa tudi novega družinskega člana. Moli komaj čaka, da se iz jajca izvali bratec ali sestrica ... Barvit domišljijski film o navezanosti na družino in otrokovih občutkih ob prihodu novega družinskega člana.

Bacek Jon film

Jon je brihtna, neugnana ovčica, ki s svojo čredo živi na kmetiji pod zgolj teoretičnim nadzorom kmeta in Bitzerja, neučinkovitega ovčarskega psa z dobrimi nameni. Jonovemu trudu navkljub pa je življenje na kmetiji padlo v dolgočasno rutino in naš bacek skuje pretkan načrt: omisli si prost dan!

Paddington

Perujski medvedek v iskanju novega doma pripotuje v London. Ko sam samcat tava po postaji Paddington, spozna družino Brown, ki mu ponudi čaj, ime in streho nad glavo. Vse kaže, da se je medvedku nasmehnila sreča – a potem zbudi pozornost muzejske izvedenke za nagačevanje …

Trije razbojniki

Premetena in neustrašna Fanči razbojnike pregovori, da jo ugrabijo. Deklica razbojniško življenje postavi na glavo in poskrbi za pravljično srečen konec. Večplastna zgodba in čudovita ročno ustvarjena animacija navdušita tako otroke kot odrasle, pozornost pa pritegne tudi izvrstna razbojniška glasba.

Peter Zajec

Dolgouhi Peter bo razposajeno priskakljal na veliko platno iz priljubljene zbirke knjig Beatrix Potter. Navihan najstniški zajček, ki rad rine v težave, bo moral slejkoprej spoznati, da korenje in slava nikoli ne bosta pomembnejša od ljubezni in družine … Največji družinski filmski dogodek pretekle pomladi.