Z oktobrom se vračajo vsi programi
Novica, 30. 09. 2020
Po koronskem in sezonskem poletnem zatišju, ko je Mestni kino Ptuj predvajal le redni filmski program, se z oktobrom na spored vračajo tudi programski sklopi posebnih dogodkov za različne skupine občinstva: Kino vrtiček, Kinoskop, Filmska čajanka, Pogovor o(b) filmu, Z dojenčkom v kino ...

Novo sezono bo v četrtek, 1. oktobra, ob 19. uri otvoril posebni dogodek Pogled v zakulisje kina, ki bo obiskovalcem med drugim predstavil, kako nastaja kino spored, kako filmi pripotujejo na Ptuj, kakšni so načrti Mestnega kina Ptuj za prihodnost in kako se lahko mladi vključijo v njegovo delovanje, zlasti v sklopu evropskega projekta Resonance Cinema. Cultural hub for Curious Minds.

Program za družine s predšolskimi otroki in osnovnošolci prve triade Kino vrtiček se vrača v soboto, 10. oktobra, s sklopom animiranih filmov Gumbi na potepu. Ob risankah se bodo mali gledalci igrali z Matejo Lukežič, z njimi pa bo tudi Arbadakarba s Kekcem in Tino. Dogodek je pod okriljem projekta Društva prijateljev mladine Ptuj Jesenski živžav tokrat brez vstopnine. Priljubljeni Kino vrtiček s skrbno izbranimi filmi in delavnicami za otroke bo tudi to sezono na sporedu enkrat mesečno, praviloma drugo soboto v mesecu ob 10. uri dopoldne.

Otrokom od 8. ali 9. leta naprej je namenjen program Kinoskop. V oktobru je tej starostni skupini namenjen večji del programa v Tednu otroka: od ponedeljka, 5. do četrtka, 8. oktobra, se bodo ob 17. uri zvrstili odlični evropski mladinski filmi Rocca spreminja svetSune in Sune, Nenavaden teden s Tesso in Binti. Društvo prijateljev mladine Ptuj je omogočilo, da bodo te oktobrske projekcije brez vstopnin. Tudi Kinoskop bo sicer v prihajajoči sezoni na sporedu približno enkrat na mesec.

Dopoldansko druženje Filmska čajanka, ki se ga v praksi najraje udeležujejo upokojenci, se vrača v sredo, 14. oktobra, ob 10. uri s severnomakedonskim kandidatom za oskarja, filmom Medena dežela. Oktobrska čajanka bo hkrati tudi majhen Kino koncert, saj jo bo s kitaro in glasom popestril ptujski kantavtor Primož Vidovič. V prihodnjih mesecih bo Filmska čajanka na sporedu prvo sredo v mesecu ob 10. uri, filme pa bo kot doslej izbiralo občinstvo z glasovanjem.

V četrtek, 22. oktobra, ob 19.00 nas čaka Pogovor o(b) filmu / Film od blizu s filmom Veliki diktator. Skupaj z ekipo Film Factory si bomo ogledali pomembno delo Charlieja Chaplina, ki je eden izmed temeljev, ko govorimo o filmski zgodovini. Spoznali bomo velikega režiserja, igralca in komika, ogled filma pa bo osnova za pogovor o zgodovini filma, filmskih zvrsten in žanrih. Pogovori o(b) filmih se na Ptuju vrstijo vsak mesec, včasih jih je v enem mesecu celo več.

Program za mamice in/ali atije skupaj z dojenčki Z dojenčkom v kino se vrača v sredo, 28. oktobra, ob 13. uri s filmom Proxima, dramo o razpetosti mame med otroka in kariero. Program, ki prinaša filmske projekcije, ki so posebej prilagojene prisotnosti dojenčkov v dvorani, tudi v novi sezoni ostaja brez vstopnin, na sporedu pa bo vsako zadnjo sredo v mesecu ob 13.00.

Zraven naštetih programskih sklopov Mestni kino Ptuj redno prinaša še razne posebnosti, ki jih je težko stlačiti na skupni imenovalec, zato so zbrani pod pisanim imenom Kino bonbončki. Že 31. oktobra, na noč čarovnic, nas že tradicionalno čaka noč grozljivk. V letu 2020 bo posebna pozornost posvečena tudi 10. obletnici delovanja Art kino mreže Slovenije, katere aktivni član je tudi Mestni kino Ptuj.

Izvajanje vseh programov bo prilagojeno navodilom in priporočilom NIJZ.

Pogled v zakulisje kina
Otvoritev nove sezone

Pogled v zakulisje kina

Kako nastaja kino spored? Kako film pripotuje do Ptuja? Kakšne so vloge filmskih producentov, distributerjev in prikazovalcev? Kaj pomeni DCP in kaj KDM? Kakšne načrte za prihodnost ima Mestni kino Ptuj? Kako se lahko mladi aktivno vključijo v njegovo delovanje?

V četrtek, 1. oktobra 2020, ob 19.00

Vstopnine ni, vabljeni!

Bodite obveščeni o dogajanju
v Mestnem kinu Ptuj